Meteorologii sunt mincinoși...!?

Nu cred că nu există o persoană care să nu se fi uitat o singură dată la Știrile Meteo la televizor și au văzut că cei care prezintă vremea spun: "azi o să fie o vreme frumoasă, însorită", dar din păcate pentru ei, nimeresc o zi cu nori sau chiar ploaie. Din această cauză tindem să credem că cei care ne prezintă vremea și cei de la stațiile meteo sunt niște mincinoși.

Ei bine, treaba nu stă chiar așa. România nu stă rău la capitolul monitorizarea climei și vremii. Are instrumente și aparate de măsurare a temperaturilor și alte fenomene meteorologice chiar foarte bune.

Pe site-ul www.meteoromania.ro găsiți informații meteo din satelit, care au o precizie foarte bună. De exemplu, acum câteva minute s-a oprit ploaia aici și înainte se putea observa pe radar că vine o ploaie.
Există și anumite excepții și anume vara, când se spune că va fi soare într-un anumit loc, chiar unde sunteți dumneavoastră se poate să prindeți o nor care vă pune în situația să credeți că o să urmeze o vreme urâtă.

Meteorologii spun și de anumite zone, cum ar fi: parțial, local, regional...Trebuie să fim atenți cum ni se dă informația, nu doar să auzim că e soare în ziua respectivă și gata, e soare peste tot.
Meteorologia este o știință care se ocupă doar cu fenomene meteorologice și chiar e foarte bine pusă la punct în România. Sunt multe informații de spus despre meteo, temperaturi și clima din România.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?