Prețul apei în ziua de azi...

Cu toții știm că Pământul este acoperit în mare parte de apă, aproximativ 71% din suprafața Terrei este acoperită de apă. Ei bine, această apă nu este în totalitate favorabilă pentru consum sau irigații.

Din totalul de apă existentă pe Terra doar 0,0002% se află în apele curgătoare, 0,0008% în ghețari și cam tot atât în apele subterane. Este un procent foarte mic pentru o populație tot mai mare și ar trebui să ne dea de gândit acest lucru.

Vă vine să credeți că s-a ajuns ca apa să aibă un preț chiar dacă este atât de multă? Ei bine, apa are preț !

Companiile de apă plătesc un preț foarte mic la noi în România pentru a lua apa din râuri. Prețul apei este momentan undeva de ordinul 0,0003 lei metrul cub. Această apă este purificată și distribuită oamenilor la robinete la un preț de 3-4 lei metrul cub.

Acum, sunt și aceste companii care vând apă îmbuteliată în magazine. Prețul acestor ape este unul foarte mare în comparație cu cel la cumpărare, fiind undeva la 3 lei litrul de apă plată, procurată de undeva de la un izvor sau chiar în cazul anumitor firme "fantomă" care iau apa direct de la robinet.

Așadar, astăzi în România plătim un preț foarte mare pentru apă deoarece rezervele de apă pentru consum sunt mici.

În prezent doar câteva țări își permit să desalinizeze apa din mările și oceanele Terrei deoarece necesită niște fonduri considerabile, pe care România încă nu și le permite.

Deci, încercați să nu mai irosiți apa. Este un bun care probabil în viitor ne va fi foarte greu să obținem o apă bună pentru uz.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?