Gazele de șist distrug Pământul ?

Ca și aurul de la Roșia Montană, gazele de șist din partea de Este a României, sunt foarte discutate în acest moment. Proteste la Pungești, dispute între oamenii politici, care nu au nici o treabă cu mediul, ei de acolo nu sunt specialiști în mediu, probabil unele persoane, dar și acelea, au făcut CHIMIE...

Ce înseamnă exploatarea hidraulică a gazelor?

În primul rând această metodă este una neconvențională.
Să o luăm după nume...Hidraulic, ne duce cu gândul la ceva forțat. Adică se vor introduce niște sonde la diferite adâncimi și pe acele conducte vor băga în cea mai mare parte apă cca. 95% , nisip și alte substanțe chimice. Ajungând la un nivel destul de mare sub pământ, gazele vor ieși la suprafață. Simplu, NU?

Ei bine, nu este chiar așa de simplu. Prin fracturarea hidraulică, acea apă exercită o presiune foarte mare asupra scoarței terestre, asupra rocilor din componența terestră și mișcându-se rocile, se nasc cutremurele. APA este iar importantă aici. În acea apă amestecată cu nisip se introduc aproximativ 596 de subtanțe chimie și perochimice sintetice, care pot ajunge în apa râurilor, apa subterană.

De riscul nuclear, cei de pe la TV nu vorbesc. De unde știu acei ce vor exploata unde a ajuns lichidul pentru fracturare? Se introduc așa numitele trasoare, niște subtanțe chimice radioactive pentru a ști unde s-a ajuns cu lichidul de fracturare.

Luați aici un articol științific despre Fracturarea Hidraulică a Gazelor de șist din România cu schițe și desene pe înțelesul tuturor: http://www.ecotoporadea.ro/images/pdf/metoda-fracturarii-hidraulice-o-metoda-pe-care-nu-as-oferi-o-nici-la-nazisti.pdf


PS: Oare chiar trebuie să ne otrăvim la noi în țară?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?