Cutremur nou, ipoteze și temeri noi...

Din nou, s-a desfășurat un cutremur în Japonia. Mai exact, acest cutremur a avut loc în zona Fukushima, acolo unde în 2011 a avut loc acel cutremur cu magnitudine mare cu fisurări de centrale nucleare și alte probleme.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade Richter a zguduit astăzi coasta de est a Japoniei. Se așteaptă și
s-a anunțat valuri tsunami. Valurile tsunami sunt mai urâte ca urmări, rad tot ce prind în cale. Bineînțeles, acum o să spuneți că și cutremurul. Japonezii au o structură a clădirilor bine pusă la punct din acest punct de vedere. Nu cad clădiri cu una cu două.

Fiind acest cutremur, televiziunile din România au început cu Breaking News-urile, Știrile de ultimă oră, că
s-ar putea să fie și la noi un cutremur cu o magnitudine mai mare.
Vă spun eu, DA, s-ar putea să fie unul cu magnitudine mai mare. Defapt, aproape zilnic sunt cutremure în zona Vrancea, doar că nu prea se vorbesc de cele cu magnitudine mică. Făcând această paranteză, mă reîntorc, cutremur mare va fi la noi, dar nimeni nu poate să zică când. Acea energie eliberată cumulată în interiorul scoarței terestre este eliberată rapid și nimeni nu știe când.

Avertizările sunt undeva înainte cu 30 de secunde, oamenii din România în aceste 30 de secunde nu găsesc nici masa mai solidă din living, tocul ușii să se adăposteacă, ei nefiind calmi și nu mai știu nimic să facă.

În acest caz trebuie să îți păstrezi calmul și după cutremur să pui mâna să reiei viața la normal. Nu poți aștepta din cer ceva că nu pică. Japonezii sunt învățați de mici cu așa ceva, s-au plâns de ceva în 2011? Eu nu i-am văzut, au reluat totul și s-au ridicat înapoi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?