Ora Pământului 2016

Ieri, 19 martie, a fost Ora Pământului și prin toată țara (aproximativ) s-au desfășurat diferite activități cu această ocazie.

Ora Pământului, de când a luat naștere la Sydney în 2007, se referă la economisirea energiei, atunci când 2 milioane de locuințe și sedii de companii au stins luminile timp de o oră.

Anul acesta, din câte am citit pe internet, în România peste tot s-au desfășurat evenimente cu privire la Pământ, plimbări cu bicicletele, diverse proiecții de filme tematice, însă în Hunedoara s-au stins luminile din oraș și s-au aprins o mulțime de lumânări (în valoare de 2000 lei) așezate sub forma „2016 HUNEDOARA”.

Ce pot spune? Pentru Ora Pământului faci risipă de bani pentru lumânări care le folosești o singură dată, apoi le arunci (rezultă deșeuri). Când există o ardere se degajă dioxid de carbon și apă (gaze cu efect de seră), asta bineînțeles dacă arderea este completă, dacă este incompletă se mai degajă și alte gaze, printre ele și monoxidul de carbon. Deci îl protejăm!

Dar să fim serioși. Această oră se vrea a proteja Pământul. Ori tu îl protejezi stingând luminile, dar pe altă parte îl poluezi. Cu acei bani publici (2000 lei) puteau fi plantați o pădure de puieți și chiar protejam Pământul cu adevărat. Sau puteam face multe altele cu scopul de a proteja Pământul, însă doar să-l protejăm nu vrem... Să dea bine, de-aia facem!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?