Cu „Ochii pe Pluto” !

Prieteni, am văzut-o și pe asta.

Azi, după mai bine de 9 ani și 3 miliarde de mile (aproximativ 5 miliarde de km) parcurși de nava „Noi orizonturi” (New Horizonts) am ajuns să vedem imagini clare cu planeta Pluto.

NASA a publicat pe pagina lor de internet fotografii cu planeta Pluto, dar și o aplicație de pe „New Horizonts” cu ajutorul LORRI (Reconnaissance Imager Long Range).

Sursa: nasa.gov

Așadar puteți citi mai multe pe pagina de internet a celor de la NASA, aici: http://www.nasa.gov/press-release/nasas-three-billion-mile-journey-to-pluto-reaches-historic-encounter
și de aici puteți descărca o aplicație tot de la NASA unde puteți să vă „jucați” cu planeta Pluto dar și cu celelalte planete din sistemul nostru solar.

Pentru cine nu știe ce e Pluto:
„Pluto este o planetă pitică din Sistemul Solar, a doua ca mărime după Eris. A fost descoperită în anul 1930 de către astronomul american Clyde William Tombaugh.
Până în 2006 a fost considerată a noua planetă a Sistemului Solar, atât în ordinea distanței față de Soare, cât și a descoperirii. Pluton împreună cu satelitul său Charon sunt uneori considerate sistem binar, deoarece baricentrul orbitelor nu se află în interiorul niciunuia dintre cele două corpuri.”(Wikipedia)

În ziua de azi, cu o tehnologie avansată cei de la NASA descoperă în continuare planete noi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?