”Circul” din spatele circurilor cu animale

Imediat a trecut o lună de când nu am mai postat nimic. E cam greu să aleg un subiect care să fie pe placul tuturor, de acea vă rog să-mi lăsați mesaj într-un comentariu sau pe facebook despre ce ați dori să scriu sau să-mi exprim opinia. Să fie legat de MEDIU.

Acum, să trecem la subiectul de azi, CIRCUL cu animale. Când mergem la un circ și vedem acele animale ce  se frumos se comportă cu oamenii, cu dresorii lor, suntem uimiți. Dar oare știți ce se întâmplă în spatele acestor imagini pe care le vedem la un circ?

Pe lângă că la un circ sunt animale care majoritatea nu sunt de companie, sunt sălbatice și nu sunt obișnuite să fie închise prin natura lor, probabil că toate aceste animale sunt născute doar în spațiu închis. Nu știu ce e libertatea.

Știți ce tratament îndură aceste animale pentru a se comporta excelent în fața oamenilor adunați la circ? Probabil nu. AICI este un link unde puteți vedea o parte din tratament și suferințele animalelor. Însă vă avertizez că doar cei tari de inimă să vizioneze clipul.

Am observat pe facebook că au început campanii de interzicere a circurilor din această cauză, însă sunt sceptic în ceea ce privește sistarea lor.
P.S.: Aștept ideile voastre despre ce ați dori să scriu sau pentru păreri legate de mediu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?