Panourile radiante – o sursă neconvențională de energie termică.

Cred că s-a sfârșit era termocentralelor sau aparatelor vechi de furnizare a energiei termice în apartamente, chiar și a centralelor individuale de apartament. Sigur, sunt utile și chiar sigure dar după cum știm tehnologia este într-o dezvoltare continuă.

În ziua de azi s-a ajuns la o sursă neconvențională de energie termică: Panourile radiante.
Aceste panouri sunt relativ noi, recent intrate pe piață care au același principiu de funcționare asemănător cuptorului cu microunde. Acel cuptor cu microunde încălzește orice corp care conține apă.

La fel și aceste panouri radiante. Alimentate la o sursă de curent electric, aceste panouri emit niște radiații care ajungând la orice corp ce conține apă se încălzește. Mai concret, acele radiații care ne străbat ne încălzesc, punând în mișcare moleculele de apă.

Mediul ambiant nu se încălzește! Să iau un alt exemplu: un scaun. Acel lemn conține apă, nu la fel de multă ca noi, oamenii, dar conține apă. Străbătut de acele radiații el începe să se încălzească.
Aceste panouri au un avantaj asupra sănătății noastre. Căldura oferită de către obișnuitele calorifere pune în mișcare aerul dintr-o încăpere, antrenând praful și alte microorganisme existente prin încăpere. (Să nu credeți că nu aveți așa ceva acasă, nu cred că dețineți o cameră sterilă). Mai apoi noi le putem introduce în organism foarte ușor.
Aceste panouri nu antrenează praful și alte microorganisme din încăpere, emițând doar niște radiații.

Un dezavantaj ar fi cel economic, dar având în vedere cazurile de mai sus cred că se merită.


Și da! Nu este nici o reclamă la aceste panouri, nu știu o anumită firmă producătoare, însă știu despre aceste panouri și despre principiul lor de funcționare deoarece mă întâlnesc zilnic cu ele. Însă dacă doriți mă pot interesa care sunt mai utile, care consumă mai puțină energie electrică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?