Râurile - colectoare de gunoaie.

În marea majoritate a cazurilor, râurile sunt colectoare de deșeuri.
În principal acest lucru se întâmplă la sate, unde locuitorii de aici nu-și dau seama de faptele lor, având în gând: „Lasă că duce apa!”... TOTAL GREȘIT.

Da!
Apa duce, dar întrebarea este: „Unde?”

Mai la vale, urmează alt sat. Aici, locuitorii sunt nemulțumiți că le vin gunoaie pe apă de mai sus. La rândul lor, ei de ce să nu arunce, dacă tot le vin gunoaie, nu? Doar suntem undeva în Sud-Estul Europei, mai exact România.

Ei bine, uite așa râurile de aici sunt mari colectoare de deșeuri, degradabile dar și nedegradabile cum ar fi: PET-urile, putând fi reciclate... de la fân putred până la alimente stricate, haine ș.a.m.d.

Aceste deșeuri ajung undeva și trebuie colectate. Apropo! Acea directivă europeană cum că până în 2015 toate apele de suprafață trebuie să atingă un nivel de calitate bună din punct de vedere ecologic și chimic în România. Nu cred că se va reuși această minune. Eu sper!


Comentarii

  1. N-avem cum sa ajungem la o stare ecologica buna a raurilor, atata vreme cat avem lupul (Apele Romane) paznic la oi. Deocamdata ne indreptat in sens invers, starea raurilor scade dramatic datorita regularizarilor (alterari hidromorfologice) facute de Apele Romane si datorita balastierelor si microhidrocentralelor promovate si avizate de Apele Romane. Gunoaiele, chiar daca reprezinta o problema mare si ne zgarie pe retina, au un impact ecologic mai mic decat regularizarile, MHC-urile si balastierele si, spre deosebire de acestea, reversibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema e ca nu se prea ocupa de ce ar trebui cu adevarat sa se ocupe acel lup. In prezent stim cu totii cine sunt angajati prin diversele companii de stat: ANAR, APM si altele. Si in prezent totul este comandat politic, ce spun domnii de la parlament, guvern se executa.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?