Delfinii din Marea Neagră în pericol...Campania „Adoptă un delfin!”


Delfinii din Marea Neagră nu-și mai găsesc locul de altă dată, unul primitor. Populația de delfini din Marea Neagră continuă să scadă datorită pescarilor care întind plase pentru calcan. Ei sunt prinși aici, zbătându-se până la moarte, unii dintre ei fiind aduși pe țărm.

AICI și AICI sunt câteva știri despre acești delfini care mor nevinovați.

Organizația Non-Guvernamentală „Mare Nostrum” din Constanța a sărit în ajutorul delfinilor. Ei au inițiat o campanie numită „Adoptă un delfin!” din care se vor strânge fonduri pentru achiziționarea unor aparate de îndepărtare a delfinilor din teritoriul cu plasele pescarilor și nu numai.

În ce constă campania? Fiecare poate dona o sumă de bani: 100 RON pentru persoanele fizice și 500 RON persoanele juridice pentru a ajuta aceste mamifere acvatice. În contul acestor sume, se va înmâna un certificat de adopție cu titlul de „Adoptă un delfin!” pe o durată de un an, putând să-i oferiți și un nume. Pentru a adopta un delfin pe tot parcursul vieții suma diferă de la 500 RON pentru persoanele fizice și 5000 RON pentru cele juridice. 

*Pentru adopţia unui delfin , trebuie să trimiteţi  un e-mail cu textul: „Doresc să adopt un delfin” la adresa office@marenostrum.ro. Pe baza acestui e-mail, veţi primi toate informaţiile necesare efectuării donaţiei propriu-zise.
*Donația se poate face direct la sediul organizației din Bd.1 Decembrie, Nr.3, Bl.F17, Sc.A, Ap 3, Constanța sau prin virament bancar: ING Bank: RO61INGB0000999902351287, Beneficiar: ONG Mare Nostrum, Cod fiscal: 7015190, Adresa de mai sus, Specificații: Donație campania "Adoptă un delfin".


Acest ONG, a montat un anumit număr de aparate din fonduri europene, însă numărul lor este insuficient, comparând lungimea plaselor întinse pentru calcan. În acest mod ei ne cer ajutorul.

Este foarte interesantă această campanie, în care contactat fiind pe acest blog, am crezut că trebuie să adoptăm unul viu acasă. Citind mai mult despre această campanie, este una serioasă și trebuie să o luăm în serios dacă nu vrem să ajungem ca și cei de prin Japonia, cu marea să fie colorată în roșu.

Cei mai înstăriți o pot face, dar și cei care sunt mai puțin înstăriți, gândindu-vă că faceți un bine. M-am gândit și eu, și voi „adopta” un delfin. Acum trebuie să îmi găsesc un nume.

Și dacă nu v-am convins, aruncați o privire să vedeți cât sunt de frumoși: AICI 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?