joi, 27 februarie 2014

Bacteriile - bune și rele pentru viață

Bacterii. Majoritatea care aud acest cuvânt se gândesc doar la ceva rău. Că trebuie să te speli pe mâini să nu te îmbolnăvești, ne spun majoritatea.

Puțini știu că printre aceste bacterii „rele” sunt și bacterii cu rol pozitiv. De exemplu iaurtul: sursa principală o constituie laptele, dar nu se poate ajunge la iaurt fără o bacterie. Este o bacterie care produce acid lactic.
Bacterii „bune” mai sunt și cele care intră în producția de oțet, vinuri. Mai le găsim și în sol, unde în mediul lor au o contribuție importantă pentru unele plante, cum ar fi bacteriile nitrificatoare (Nitrobacter).

Bacteriile sunt foarte multe și foarte variate. Să vă imaginați că pe o suprafață de 1 hectar dacă strângem fiecare bacterie și le cântărim pot ajunge la o greutate și de 5 tone. Imaginați-vă! Și aceste organisme sunt microscopice .

Deci, când auzim de bacterii nu trebuie să le băgăm pe toate în aceeași oală. Într-adevăr, sunt bacterii care ne fac rău (E-Coli) dar sunt și bacterii care au un rol important aici, pe Pământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu