sâmbătă, 15 decembrie 2018

Bradul de Craciun: Natural sau Artificial

Suntem în plină pregătire pentru Crăciunul din acest an. Toate familiile sunt stresate, ce facem de Crăciun, ce punem pe masă, ce cadouri să luăm, ce brad să cumpărăm: Natural sau Artificial.

Da. Știu. Mulți preferă bradul artificial, cumpărat o dată, folosit în mai mulți ani. Economie, nu? Alții, îl preferă din iubirea față de natură. Nu-l cumpără gândindu-se la defrișările care se fac anual pentru brazii de Crăciun.

Alții preferă mai mult brazii naturali. Vorba aia: ce e natural e bun. Nu? Ei bine, aici naturalețea dăunează, nu face un bine. Alții îl cumpără pentru un miros în casă de brad care dă bine.

De câțiva ani, văd sau țin să cred că tot mai mulți români cumpără brad artificial în detrimentul celui natural. De ce prefer ca mai mulți să cumpere brad artificial? Pentru a limita tăierile din păduri. Bine, bine veți spune voi, dar tot se vor tăia brazi! Se vor tăia până când nu mai există cerere. Unde nu există cerere, oferta se reduce.

Mai jos este o fotografie cu un brad de 3 ani. Gândiți-vă câți ani vor trece pentru ca acest brad să ajungă la dimensiunile de tăiere? Mulți ani, cel puțin zeci de ani, dacă nu sute. Așadar, cumpărați un brad artificial și nu mai aveți de lucru să cautați alt brad anul viitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu