Avertizarea populatiei la atacuri aeriene

In prima zi de Miercuri din fiecare luna, se pornesc sirenele din orase pentru exercitiu. Am auzit si la televizor ca se fac exercitii. Totul bine si frumos, dar exista cateva probleme.

Daca e exercitiu de adapostire a populatiei, ma gandesc ca populatia ar trebui sa se opreasca din munca si sa fuga la un adapost din apropiere. Cati fac asta? Tind sa cred ca nici unul.

Sa zicem ca cineva chiar ataca Romania in prima zi de miercuri din luna cum stim ca e un atac real? Cam greu.

Ok, acum sa ne gandim la un atac real intr-o alta zi. Sirenele suna, ce facem? Unde fugim? Adaposturi? Sa imi spuna un om de rand unde sunt adaposturi in zona lui... Unii ar spune subsol de blocuri, altii ar fi auzit ceva, altii nici nu stiu ca exista.

La TV nu am vazut o campanie ampla pentru asa ceva, sa se spuna unde sunt acele locuri pentru ca populatia sa stie unde sa fuga.

La o cautare pe internet, cam greu le gasesti. Trebuie sa cauti ceva timp si ai doar o lista lunga pentru toate judetele. Nu poti face o selectie rapida pentru judet si localitate.

Eu am gasit-o! Va las si voua aceasta lista lunga si vedeti zonele unde au adaposturi de langa voi.
Ialomita nu are nici un adapost pentru asa ceva. In tot judetul nu exista. Ce fac acei oameni in cazul unui atac aerian? Raman cu rugaciunile.

Lista pentru judetul Ilfov si Bucurestihttps://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fwww.igsu.ro%2Fdocumente%2Fadaposturi%2Fbucuresti.pdf

Lista pentru toate judetelehttps://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fwww.igsu.ro%2Fdocumente%2Fadaposturi%2Fjudete.pdf



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?