luni, 16 ianuarie 2017

Iarna nu-i ca vara...

Am ezitat să scriu despre ninsorile care au fost asupra României. Ei bine, să zic că autoritățile nu au mai fost așa surprinse de zăpadă și s-au descurcat destul de bine.

Bine, că au mai existat pe unele porțiuni (Autostrada Soarelui) probleme este din cauza viscolului care nu prea ai cum să-l oprești: Cu perdele forestiere și arbuști pe marginea drumurilor, însă vor fi tăiați și puși pe foc de către omenire.

Am tot urmărit starea vremii. Zilnic eram pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie și vedeam anunțarea codurilor (galbene și roșii) de zăpadă, viscol și ger și oamenii așteptau. În București, am crezut și încă cred că locuitorii așteaptă ca primăria să le deszăpezească și mașinile, aleile și scările blocului.

Oare dacă fiecare om dintr-un anumit bloc am deszăpezi o părticică din aleile blocului unde stăm, nu credeți că am ajuta foarte mult? Autoritățile de-abia deszăpezesc arterele rutiere, dar să mai deszăpezească și trotuare, alei de bloc sau scări de bloc.

Cred că am devenit foarte pasivi, stăm în fața calculatorului sau a telefonului și ne plângem că nu sunt deszăpezite aleile blocului. A da, suntem buni la criticat dar să punem și noi mâna, nu! „Cum?!? Doar eu de aia plătesc taxe și impozite, să-mi facă primăria curățenie!”

În 2017 nu putem vorbi despre simț civic în România. Nu ajutăm puțin semenii noștri, nu ne mai obosim...

Un comentariu: