Ploi torențiale, viituri, alunecări de teren...

Trecem printr-o perioadă cu foarte multe ploi torențiale la intervale foarte scurte de timp. Ce se poate întampla!? De o săptămână (să nu zic două) tot ce văd pe internet însă și în viața reală este apă. Ploi torențiale, viituri și mai urât, alunecări de teren.

Eu am mai scris despre influența omului asupra naturii în ceea ce privesc despăduririle în masă AICI (http://pentrumediu.blogspot.com/2014/12/taierea-padurilor-inundatii-pierdere-de.html).

Pe scurt: Defrișezi - Apa nu mai este oprită (absorbită) de copaci - Curge de pe versanți - Se adună în râul/pârâul colector și crește în debit - Râul iasă din matcă - Inundații.

Mai rău, pământul fiind îmbibat cu apă începe să alunece. Am văzut prin județul Bacău (dacă nu mă înșel) cum pământul o ia la vale cu 5 m/h, apropiindu-se de casele oamenilor.

Să nu veniți cu vorba aia: dacă suntem păcătoși, Domnul ne pedepsește că nu ține! Tot ce se întâmplă acum este rezultatul comportamentului nostru față de mediu. Orice acțiune a omului asupra mediului se întoarce, probabil înzecit. Cred că s-a întors poate prea tărziu și foarte grav.

Mai jos las câteva știri de prin țară cu inundații grave:
http://www.opiniatimisoarei.ro/se-umfla-apele-vazand-cu-ochii-cod-rosu-hidrologic-in-judetul-timis-oras-in-pericol-de-inundatii/14/06/2016

www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Alerta+in+Comanesti+din+cauza+alunecarilor+de+teren+Zeci+de+case

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?