Vine Crăciunul. Ce brad cumpărăm...?

Suntem în plină pregătire pentru Crăciunul din acest an. Toate familiile sunt stresate, ce facem de Crăciun, ce punem pe masă, ce cadouri să luăm, ce brad să cumpărăm: Natural sau Artificial.

Da. Știu. Mulți preferă bradul artificial, cumpărat o dată, folosit în mai mulți ani. Economie, nu? Alții, îl preferă din iubirea față de natură. Nu-l cumpără gândindu-se la defrișările care se fac anual pentru brazii de Crăciun.

Alții preferă mai mult brazii naturali. Vorba aia: ce e natural e bun. Nu? Ei bine, aici naturalețea dăunează, nu face un bine. Alții îl cumpără pentru un miros în casă de brad care dă bine.

De câțiva ani, văd sau țin să cred că tot mai mulți români cumpără brad artificial în detrimentul celui natural. Știm cu toții în ce stadiu se află pădurea în România la acest moment. În acest an s-au tăiat în jur de 33.000 de pomi pentru Crăciun, din care peste 20.000 sunt brazi. Se pare că anul acesta s-au mai deșteptat, numărul pomilor de Crăciun fiind mai mic cu aproximativ 50% față de anul trecut, când s-au tăiat aproape 67.000 de pomi.

Sper ca anul viitor să se taie mult mai puțini sau chiar deloc, însă până când vor conștientiza și oamenii care doresc un miros de brad sau să aibă ceva natural în casă se vor mai tăia câteva păduri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?