Refugiați, refugiați... De ce Europa? De ce ei?

Ultimele zile, săptămâni, chiar luni de zile vedem în presă știri despre refugiați și o mulțime de întrebări:

- De ce Europa și nu țările bogate din Asia?
- De ce Germania?
- De ce imigrează așa mulți?

Haideți să ne ducem puțin în trecut. Cine au fost cei care au ajuns la ei pe teritoriu și le-au impus legi, au vrut și le-au exploatat resursele? Nu Europenii? De ce Europenii le fac autostrăzi?

Haideți să dăm vina pe teroriștii care îi omoară. Ok. Ei vin aici într-un număr foarte mare, se vede. Dacă ar fi venit într-un număr mai mic, probabil nu ne-ar interesa așa mult sau nu observam.

Mulți dintre noi îi catalogăm că sunt teroriști. Serios? Printre ei sunt și oameni deștepți care vor să reușească în viață, dar sunt și oameni care vreau să trăiască la mila altora. Adică să ceară azil politic, să li se ofere un loc de muncă doar pentru că sunt refugiați.

Sunt tot felul de oameni printre acești imigranți. Buni, răi.

Veniți aici, unii se vor supune legilor țării în care se stabilesc, alții vor să-și facă legile lor, statul lor, moscheile lor.

De ce Europa? Păi noi suntem cei care îi primim cu multă ușurință. Probabil cei din Asia nu îi primeau așa, cu brațele deschise.

Sunt multe de spus despre ei, însă motivele imigrării lor doar de către ei sunt știute cu adevărat. Noi. cei de aici, doar ne dăm cu presupusul care sunt.

Nu le țin partea și nici nu sunt împotriva lor, însă trebuie să avem grijă cu ei. Oricum dacă ar veni în România ce ar face? Locuri de muncă nu sunt pentru românii noștri, dar să mai vină încă 7000 de imigranți aici, după cum se aude în presă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?