vineri, 4 aprilie 2014

Blănuri naturale sau artificiale...?

Da. Tocmai ce a trecut iarna și poate credeți că nu e ceva de sezon. Poate că nici nu trebuie să fie în ton cu anotimpul. Trebuie să fie în ton cu mediul înconjurător.

Știm că blănurile normale sunt fabricate din piei de animale care mai de care, rare și o blană este scumpă pe piață. De aici vine și ideea cum că toate femeile, uneori și bărbații vor blănuri pe timp de iarnă, scumpe sau mai strălucitoare, să iasă în evidență. Altfel, nu o să-i putem vedea.

Credeți că au un impact negativ asupra mediului? Da. Au impact asupra mediului, având în vedere uciderea unor animale care sunt în acel circuit al naturii, prelucrarea lor cu anumite substanțe chimice.

Poate o să credeți că cele artificiale nu sunt dăunătoare mediului în care trăim. Aceste blănuri sunt probabil mai dăunătoare decât cele naturale. Pentru a obține o blană artificială trebuiesc o mulțime de substanțe chimice. După ce purtăm blănurile, ce facem cu ele? Le aruncăm pur și simplu la tomberon? Le dăm unuia care se ocupă de așa ceva sau unei fabrici? Sunt niște întrebări!

„Moda, bat-o vina!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu