Rezervația Măgurile Băiței...

Da. Există și asemenea locuri la noi în țară. Cu siguranță acesta nu este unic sau rar. Este unul din miile de locuri pe care ar trebui să le vizităm.

Această rezervație se află în județul Hunedoara, Băița, după ce ieși din Deva către Brad. Este un loc superb văzut de către mine din imagini. Acest loc mi-a venit ca o sugestie printr-un mesaj referitor la ce scriu eu despre mediu.

Ei bine, scriu. Făcând MicroBiologie la facultate și văzând specii de insecte, larve, fungi în aceste poze pe  care le-am descoperit pe FaceBook dar și pe site: www.craciunesti.ro m-au bucurat. Mă gândesc cum aceste mici organisme duc o viață a lor. Algele verzi, spre exemplu, au funcția lor și organizarea lor. Ciupercile la fel. Gândacii, larvele, din stadiul de ou, devin organisme în toată regula și toate contribuie la acest mediu care ne înconjoară pe fiecare. Tot acest lanț are rolul lui. De la cea mai mică vietate până la animale și noi oamenii, creaturi cu gândire.

Această rezervație se găseste pe lista celor de la Sit Natura 2000” cu o suprafață de 257 Ha. Este o rezervație de tip mixt – Calcarele din Dealul Măgura .


În final nu pot să zic decât că merită vizitat fizic cât și virtual să vedeți niște fotografii excepționale de acolo. Dacă știți și alte locuri, împărtășiți-le și cu mine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?