Vreme bună, vreme rea...

De ceva ani vremea nu se mai aseamănă cu ce a fost cândva. Până acum 3-4 zile ploua cu gheață. Acum este o căldură de peste 30-35 de grade Celsius și o umiditate a aerului de 40 de procente. Umiditatea fiind sub acea limită de 80% pentru ca să avem o stare confortabilă.

Fiind în Cluj-Napoca, doar asfalt, puțini arbori sub care să te adăpostești de căldură, merg către facultate. Până în stația de autobuz, să zic că, rezist. Urcându-mă în autobuz, deja încep să mă simt ca în opera "La țigănci" de M. Eliade. O căldură mă înconjoară, geamurile fiind închide, unele chiar "sudate", adică nu le poți deschide deloc. Unele autobuze au geamuri deschide, dar totuși, se găsește cineva să le închidă dând vina pe curentul creat și că are probleme cu urechile. Pentru unul trebuie să plătească un autobuz întreg.

Mai trebuie ceva timp să treacă pentru ca acești oameni să înțeleagă acest fapt, că nu trebuie să îndure 40-50 de persoane căldura din autobuz. Mai trebuie zeci de ani în care să găsim unele mijloace pentru care să se achiziționeze unele mijloace de transport în comun cu ventilație cum trebuie, că bani se cer de bilet/abonament.

Dar totuși, clima de acum se datorează mișcărilor făcute de noi în timp. Găurile în ozon, deșertificarea sunt factori influențați de noi, direct și indirect. În încheiere, mai am de stat 1 săptămână de îndurat, apoi o să fiu la munte, răcoare, relaxare timp de 3 luni.

O zi frumoasă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gestionarea deșeurilor în România

Sare iodată sau sare de murături...?